PC Tesztelők 871

Ezt a blogot a PC játékok tesztelésére hoztuk létre lesznek értékelések és kommentek na meg vicces képek és videók. Még kevesen vagyunk de igyekszünk gyarapodni. Enjoy it. XD

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Friss topikok

  • Lord Thomas: hú bazzeg sikerült nem hittem volna XD (2008.05.25. 20:05) Az első videó
  • Lord Thomas: hmm érdekes (2008.05.24. 19:10) új tag
  • Lord Thomas: jujj xd valaki látta azt a gálvölgyit hogy a zoltán szétveri emesét a végén meg azt halljuk: "Kösz... (2008.05.24. 18:06) ajánlások

Harry Potter 5 értékelés

2008.06.03. 19:42 :: »Cняιs²«

 

                                                                              Harry Potter 5.

 

Az Electronic Arts nem olyan hogy megelégszik az egyszerű folytatásokkal, alkalomról-alkalomra igyekszik valami újat nyújtani a játékai terén, s igaz ez a Harry Potter „szériára” is. Lássuk hát, hogy a fejlesztőcsapat mit tudott hozzátenni a varázslótanonc 5.(a Kviddics Kupával együtt a hatodik) játékverziójához.

 A földgolyó lakosai ugyanis két csoportra oszthatóak, akik olvasták a Harry Potter köteteket, és akik nem. Az előbbi kategória kicsit tovább bonyolítható, akik szeretik a Potter univerzumot, és akik nem. Aki valamelyik esetben a nem" besorolást választotta, az vélhetően jobban jár, ha a következő cikkig lapoz, hiszen vagy nem fogja érdekelni a mondandóm, vagy semmiképp nem ért majd egyet azzal.
A világban immáron két dolog biztos, az egyik, hogy az élet vége a halál, a másik pedig az, hogyha a mozik felé száguld egy Potter alkotás, akkor az Electronic Arts a piacra dobja a maga digitális verzióját.. Természetesen nem kell semmi forradalmira számítani, ám a fejlesztők olyan ügyesen kombinálták a korábbi platform elemeket némi újítással, hogy egyszerre tartják meg a korábbi közönséget és szerezhetnek új játékosokat.

Szabadság…szeretem…

 

Kalandjaink szereplőit és az egyes helyszíneket a Tekergő Térkép segítségével lelhetjük meg, a bejelölést követően ugyanis folyamatos lábnyom vezet a kiválasztott célig. Maga a történet három nagyobb részre tagolható: első körben Dumbledore Seregét kell összeverbuválnunk, majd Umbridge Professzor hatalmát kell letörni, hogy aztán magával Voldemorttal és sleppjével vegyük fel a harcot. Az esetek nagyobb részében Harryt irányítjuk, ám a filmhez (és a könyvhöz) igazodva a végső nagy leszámolásnál Sirius Black és Dumbledore képében oszthatjuk az átkokat. A fő sodor természetesen lineáris, azonban az már csak rajtunk múlik, hogy a következő fejezetbe lépést elősegítő kisebb küldetéseket milyen sorrendben hajtjuk végre.
A Főnix Rendje egyébként amolyan platform, ügyességi játék kategóriába sorolható némi kaland kiegészítéssel. Kezdetben főleg hozd ide, menj el érte küldetésekkel találkozhatunk, ám idővel jönnek a mókásabb feladatok is, amibe beletartozik a Mardekáros diákok átokkal történő szórakoztatása is.             
Sötét mágia kivédése.

 

A mozgás a játéktéren a billentyűzet segítségével történik, az egérrel a varázslatokat hívhatjuk elő (minden igének megvan a maga mozdulata), a kamera rögzített, így a térfigyelés szabadsága korlátozott, de a megfelelő gomb lenyomásával pásztázhatjuk a közvetlen környezetünket, s ez bizony olykor hasznos segítség lehet. Bár a program semmiképp nem sorolható a bonyolult kategóriába, olykor azért csak-csak előfordulhat, hogy elvesztjük a fonalat: ilyenkor érdemes állandó kísérőinkkel, Ronnal és Hermionéval kommunikálni, ők ugyanis képesek használható kapaszkodókat nyújtani. A barangolásaink során szabadon végrehajtható kisebb varázslatokat a program pontokkal jutalmazza, amelyek segítségével egyrészt nő a varázserőnk, másrészt Mirtill megmutat nekünk egy titkos szobát, ahol a szerzett pluszok függvényében nyílnak meg különböző extra tartalmak, jobbára a készítést taglaló videók. A varázslatok bemagolása nem egyszerű feladat, lévén egy idő után rendesen megszaporodnak, és ember legyen a talpán, aki mindet a fejében tartja. Szerencsére a helyszín egy iskola, így a tanáraink segítségével trénelhetjük magunkat, s teljesítményünkhöz mérten osztályzatot is kapunk. Bár ez nem tűnik túl izgalmasnak a könnyedebb továbbjutáshoz, egyáltalán nem árt, ha olykor egy kis időt feláldozunk a fejlődés oltárán

 

Grafika: 10/10                                                    >CHRIS<

Hangok: 10/8

Játékélmény: 10/8

Szólj hozzá!

Címkék: értékelés

A bejegyzés trackback címe:

https://pctesztelok871.blog.hu/api/trackback/id/tr92501955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása